Aanmelden Mantelzorger én Enquête

Op deze pagina kunt u de enquête: “Sta even stil bij uzelf!” Invullen. 

De enquête geeft in inzicht in uw rol als mantelzorger. Hoe zwaar is deze taak voor u? En ook belangrijk: u kan hulp krijgen!

Wanneer u graag contact wilt met een mantelzorg consulent, moet u uw gegevens invullen en aan het einde op “versturen” klikken. Wij nemen dan contact met u op. Dit is echter niet verplicht! U mag de enquête ook voor uzelf invullen en hoeft uw gegevens niet door te sturen.

 

Sta even stil bij uzelf!

Enquête Mantelzorg

Hoe ervaart u uw taak als mantelzorger?

Hieronder begint de vrijblijvende enquête. Wanneer u contact wilt met onze mantelzorg consulenten moet u uw gegevens invullen en aan het einde op "versturen" drukken. Maar u mag gerust de enquête voor uzelf invullen. Dan hoeft u uw gegevens niet in te vullen en niet op "versturen" te drukken.

Gegevens Mantelzorger

Naam Mantelzorger(Vereist)
E-mailadres(Vereist)

Hieronder begint de vrijblijvende enquête. Vergeet niet op "versturen" te drukken wanneer u contact wilt met de mantelzorg consulenten van Figulus Welzijn!

3 Minuten check voor Mantelzorgers - Sta even stil bij uzelf!

1. Hoeveel tijd besteedt u aan de zorg voor uw familielid/naaste met een chronische, lichamelijke of pyschische ziekte, beperking of hoge leeftijd?
2. Voelt u zich gesteund door anderen (familie/bekenden)?
3. Krijgt u bij de zorg voor uw familielid/naaste ondersteuning van vrijwilligers of professionals?
4. Heeft u iemand om af en toe de zorg aan over te dragen?
5. Voelt u zich gewaardeerd door degene die u verzorgt?
6. Vindt u het zelf fijn om te zorgen?
7. Voelt u zich schuldig als u een moment voor uzelf neemt?
8. Komt u voldoende aan uw werk/gezin/ontspanning toe?
9. Is uw nachtrust verstoord?
10. Wordt de zorg u wel eens te veel?

Sectie-einde

Tel vervolgens uw punten

1 A:1 B:2

2 A:1 B:3 C:2

3 A:3 B:2 C:1 D:4

4 A:1 B:3 C:2

5 A:1 B:3 C:2

6 A:1 B:3 C:2

7 A:3 B:1 C:2

8 A:1 B:3 C:2

9 A:3 B:1 C:2

10 A:3 B:2 C:1

Tel de punten op. Wat is uw score?

 

Wat zegt uw score?

Minder dan 15 punten:

De zorg gaat u goed af. U slaagt er redelijk tot goed in om de zorg voor de ander te combineren met uw andere activiteiten. Blijf wel alert als de situatie verandert. Heeft degene die u verzorgt ineens meer hulp nodig? Gaat uw eigen gezondheid achteruit? Valt de zorg u zwaarder? Dan kunt u hulp zoeken bij Figulus Welzijn

5 tot 22 punten:

De zorg voor de ander gaat u niet altijd gemakkelijk af. Probeer in kaart te brengen welke aspecten van de zorg u zwaar vallen. Wat zou u daar graag aan willen veranderen? Kunt u dat zelf of heeft u daar hulp bij nodig? Schroom niet om hulp te vragen. Er is meer mogelijk dan u denkt. Bij Figulus Welzijn kunt u terecht voor meer informatie over de hulp die er is voor mantelzorgers zoals u.

Meer dan 22 punten:

Op dit moment valt het zorgen voor de ander u erg zwaar. Misschien zorgt u al lange tijd voor de ander. Of staat u er alleen voor. Misschien is de zorg zo veeleisend dat u nauwelijks aan andere dingen toekomt. Wacht niet langer met hulp vragen. Weet u waar u terecht kunt voor hulp? Bent u huiverig om taken aan anderen over te laten? Vindt u dat u het allemaal zelf moet kunnen oplossen? Overziet u zelf de situatie niet? Geen nood. U staat er niet alleen voor. Voor diverse vormen van ondersteuning kunt u bij de mantelzorgconsulenten van Figulus Welzijn terecht.

 

Helene den Breeker

Helene den Breeker

Mantelzorg Consulent

h.denbreeker@figulus-welzijn.nl
06 10108366

Meldy Visser

Meldy Visser

Mantelzorg Consulent/ Welzijnscoach

m.visser@figulus-welzijn.nl
06 4342 6808