Vrijwilligers Service Punt

Het Vrijwilligers Service Punt (VSP) richt zich op alle (potentiële) vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in de gemeente Aalten.
Zij ondersteunt, adviseert en werkt samen met organisaties, verenigingen en stichtingen om het vrijwilligerswerk voor iedereen toegankelijk en aantrekkelijk te maken.

De nieuwste vacatures voor vrijwilligerswerk zijn hier te vinden.

Dini Veerbeek

Dini Veerbeek

AaltenDoet en DinxperDoet!

 Vrijwilliger worden lijkt niet meer zo vanzelfsprekend. En tegelijk willen de meeste mensen graag iets voor een ander doen, dat heeft de coronacrisis heel zichtbaar gemaakt. Bij AaltenDoet/DinxperDoet! kun je je aanmelden voor korte, eenmalige evenementen of om je op een andere manier eenmalig in te zetten voor het dorp en zijn bewoners. Verenigingen en organisaties kunnen hier hun activiteiten aanmelden waar ze extra mensen voor zoeken. AaltenDoet/DinxperDoet! brengt vraag en aanbod van vrijwilligers bij elkaar. AaltenDoet/DinxperDoet! is vergelijkbaar met NLdoet, de grootste jaarlijkse vrijwilligersactie in maart. AaltenDoet/DinxperDoet! biedt het hele jaar door eenmalige vrijwilligersactiviteiten. Het Vrijwilligers Service Punt van Figulus Welzijn Aalten-Dinxperlo ondersteunt het koppelen van eenmalige activiteiten en vrijwilligers.

Informatie voor vrijwilligers
Wil je een paar uur van je tijd inzetten voor je dorp? Meld je dan aan bij AaltenDoet/DinxperDoet!
Hoe werkt het?
Vul onderstaand formulier in en stuur het naar vsp-aalten@figulus-welzijn.nl of vsp-dinxperlo@figulus-welzijn.nl
7 weken voor een activiteit krijg je een mail met informatie over de vraag van een vereniging of organisatie. Je kunt dan aangeven of je beschikbaar bent voor deze activiteit. Daarna geven we jouw informatie door aan de vereniging of organisatie. Die maakt verdere afspraken met je over de uitvoering van de activiteit.

aanmeldformulier vrijwilligers 

Informatie voor verenigingen en organisaties
Veel verenigingen en organisaties organiseren activiteiten of evenementen voor hun eigen vereniging of openbare evenementen. Op deze momenten hebben deze verenigingen en organisaties regelmatig handen te kort om de activiteit of het evenement goed uit te voeren. Meld jouw activiteit of evenement aan bij AaltenDoet/DinxperDoet! en wij gaan met je op zoek naar (extra) vrijwilligers.
Hoe werkt het?
Meld de activiteit van jouw vereniging of organisatie minimaal 8 weken voor de uitvoering van de activiteit aan. Dan zetten wij jouw vraag uit bij de pool van vrijwilligers die zich eenmalig willen inzetten. Uiterlijk 4 weken voor je activiteit krijg je bericht over het aantal vrijwilligers dat zich voor jouw activiteit wil inzetten. Daarna maak je zelf verdere afspraken met deze vrijwilligers.
Gebruik dit formulier om uw activiteit aan te melden.

aanmeldformulier activiteiten projectvrijwilligers

AaltenDoet/DinxperDoet! als personeelsuitje
Weleens gedacht om als personeelsuitje iets voor uw eigen dorp te doen? Samen anderen helpen zorgt voor verbinding. En het is weer eens wat anders dan een standaard teambuildingactiviteit. Of biedt u uw medewerkers de mogelijkheid om in werktijd vrijwilligerswerk te doen? Dan is de inzet voor eenmalige activiteiten van AaltenDoet/DinxperDoet! wellicht iets voor u.
Is dit iets voor uw bedrijf? Bel of mail naar het VSP. We bespreken graag de mogelijkheden bij een kop koffie of thee.

Mail : vsp-aalten@figulus-welzijn.nl of vsp-dinxperlo@figulus-welzijn.nl
Telefoon : 0543-473993, 0315-655282 of 06-45226839