Ondersteuning: Administratief, financieel en juridisch advies

w

Administratief, financieel en juridisch advies

 

Alles wordt steeds ingewikkelder. Steeds meer gaat digitaal. Moeilijke brieven, lastige regelingen of gewoon: door de bomen het bos niet meer zien! Wij herkennen dit en willen u graag helpen.

Het GRIP Team – voor financiële ondersteuning

Medewerkers van Humanitas thuisadministratie, Sensire maatschappelijk werk, Sensire sociaal raadslieden en de gemeente Aalten vormen samen het GRIP-team en staan klaar om de inwoners van de gemeente Aalten te ondersteunen bij allerlei vragen. Het inloopspreekuur in Aalten vindt iedere maandagmorgen van 10:00 tot 12.00 uur plaats in de Ahof in Aalten.

Formulieren brigade van Humanitas

Figulus Welzijn werkt samen met de formulieren brigade van Humanitas. Op dinsdagochtend in het Kulturhus Dinxperlo (van 9.30 tot 11.00 uur) en op dinsdagmiddag in de Ahof (van 13.30 tot 15.00 uur) kan u hier terecht.

 

Mobiel Team

Iedere laatste woensdag van de maand staan twee enthousiaste vrijwilligers klaar om mensen verder te helpen met vragen over Ipad’s, mobiele telefoons en laptops. Voor meer informatie, klik op deze link! 

Gratis eerstelijns juridisch advies

De Wetswinkel is een onderdeel van de Stichting Figulus Welzijn. Het is een vrijwilligersorganisatie, bestaande uit medewerkers Carla en Peter met een juridische achtergrond. De Wetswinkel heeft als doel mensen te helpen die worden geconfronteerd met een juridisch probleem, maar waarvoor een stap naar een advocaat of notaris (uit financieel oogpunt) te groot is. De hulp die de Wetswinkel biedt bestaat uit het geven van gratis eerstelijns juridisch advies en zo nodig doorverwijzen naar een instantie die u verder kan helpen. Bij het geven van adviezen wordt de nodige zorgvuldigheid en vertrouwelijkheid betracht. De rechtsgebieden waar wij u in kunnen adviseren zijn onder andere: arbeids- (bijv. ontslag), bestuurs-, contracten-, consumenten-, huur-, sociaal zekerheids-, personen- en familierecht.

Wanneer: iedere dinsdagavond in de oneven weken (in augustus gesloten, zie hieronder!)
Tijd: 19:00 tot 20:00 uur
Waar: Kulturhus, Terborgseweg 5, Dinxperlo
Contact: wetswinkel@figulus-welzijn.nl

 

Meer informatie:

Naast uw vragen kunnen de vrijwilligers en professionals u ook ondersteunen bij het aanvragen van deze regelingen.
Mocht u op deze tijd niet kunnen dan kunt u telefonisch een andere afspraak maken

Figulus Welzijn                                     Figulus Welzijn      
Kulturhus                                              Ahof
Terborgseweg 3                                    Polstraat 9
Dinxperlo                                              Aalten
0315 65 52 82                                      0543 473993
E-mail : info@figulus-welzijn.nl