Participatie workshop

Sinds 1 januari 2017 zijn alle nieuwkomers in Nederland verplicht om de participatieworkshop te volgen. Deze workshop kunnen nieuwkomers in de gemeente Aalten volgen bij Figulus Welzijn.

Tijdens deze workshop krijgen de nieuwkomers meer informatie over de Nederlandse kernwaarden; vrijheid, gelijkheid, participatie en solidariteit. Maar ook gaan wij met hen in gesprek over de grootste verschillen tussen de verschillende culturen en wat wij van elkaar kunnen leren.

Daarnaast vinden wij lokale integratie belangrijk, tijdens deze workshop komt bijvoorbeeld het begrip noaberschap aanbod.

Wanneer de nieuwkomers de workshop gevolgd hebben krijgen zij de participatieverklaring uitgereikt. Een document waarin staat dat zij kennis hebben genomen van de Nederlandse kernwaarden.

Bent u verplicht om in te burgeren in Nederland, maar bent u niet in de gemeente Aalten komen wonen via de wettelijke huisvestingstaak, dan dient u zichzelf aan te melden voor de het PVT traject. Hiervoor kunt u contact opnemen met Sabine van Santen via s.vansanten@figulus-welzijn.nl.

Meer informatie over over het PVT traject kan u vinden op de site van Duo.

 

Sabine van Santen

Sabine van Santen

Sociaal werker, vluchtelingenwerk

Ella Sankowska

Ella Sankowska

Sociaal werker, vluchtelingenwerk