Kinderboerderij De Ahof is nu ook een KinderzwerfboekStation. Kinderzwerfboek stimuleert lezen en probeert zoveel mogelijk KinderzwerfboekStations op te richten, zodat álle kinderen kunnen lezen. De kinderboerderij is een plek waar veel kinderen komen en dus een geschikte plek om een KinderzwerfboekStation te beginnen.

Kinderzwerfboeken zijn boeken, die zwerven van kind naar kind. Je vindt ze onder andere op school, in de wachtkamer, op de kinderboerderij, in de trein en in een KinderzwerfboekStation. Je herkent ze aan de zwerfsticker op de kaft. De kinderzwerfboeken zijn niet van één kind, maar van alle kinderen.

Kinderen en ouders kunnen bij kinderboerderij De Ahof vanaf nu hun gelezen kinderboeken brengen en er een zwerfboek van maken. Marjon Meijer is de StationsChef en zorgt dat de boeken gestickerd worden en een plaatsje krijgen in de kinderzwerfboekenkast in de kinderboerderij. Kinderen kunnen uit deze kast een boek meenemen naar huis en als het uitgelezen is, geven de kinderen het boek weer door.

Ze mogen de boeken achterlaten op school, in een bus, in de speeltuin of het boek weer terugbrengen naar het KinderzwerfboekStation. Het is de bedoeling dat het kinderboek gaat zwerven. Je herkent de boeken aan de sticker op het boek. Op de sticker staat een code, die je kunt invullen op de website van kinderzwerfboeken. Zo kun je zien waar het boek de afgelopen tijd heeft rond gezworven.