Op 4 oktober is het de dag dat dieren over de hele wereld een extraatje krijgen tijdens Werelddierendag. Deze dag pakt kinderboerderij De Ahof met beide handen aan om de dieren, die dat natuurlijk verdienen, extra aandacht te geven.

De dieren op de kinderboerderij krijgen van de vrijwilligers, die dag in dag uit aan het werk zijn bij De Ahof, alle aandacht en verzorging die ze nodig hebben. Ook van de bezoekers krijgen de dieren elke dag dikke knuffels en soms een klein beetje extra voer. Maar Werelddierendag is toch echt een speciale dag voor alle dieren.

Voor onze dieren is het belangrijk dat de bezoekers weten hoe je het beste met de dieren om kunt gaan, zodat de dieren op de juiste manier aandacht wordt gegeven. Daarom organiseert kinderboerderij de Ahof in samenwerking met Marga Klompé een dierendagochtend voor de bewoners van Beth San en het Hogeveld. De ouderen krijgen, na een lekker kopje koffie of thee, in groepjes een rondleiding op de kinderboerderij. Bij de bijenstal is een imker van de NBV afdeling Aalten, die de ouderen vertelt over het nut van de bij , zodat bijen de aandacht krijgen die ze nodig hebben. Ook kunnen de ouderen de bijen van dichtbij bekijken. Daarna zijn de andere dieren van de kinderboerderij aan de beurt. De dieren mogen geaaid en gekamd worden en als het dier wil krijgt het een extra blaadje sla.

‘s Middags mogen kinderen de dieren extra aandacht geven. Ze kunnen dan met hun lievelingsdier van de kinderboerderij op de foto in het fotoshoot hoekje. Natuurlijk verdient elk dier na de foto wel een extra dikke knuffel. Ook is er een tekenwedstrijd. De kinderen kunnen hun lievelingsdier gaan tekenen en de winnaar van alle ingezonden tekeningen ontvangt een prijsje.