Jongeren

w

Jongerenwerk

 

Jongerenwerk Aalten / Dinxperlo

Het jongerenwerk beschikt over een eigen locatie in Aalten en in Dinxperlo. Hier worden samen met jongeren activiteiten uitgevoerd zoals ontmoetingsactiviteiten, sport- en cultuuractiviteiten en voorlichtingen. Ze krijgen de ruimte zich te ontplooien en hun talent te ontwikkelen. Tevens proberen we de jeugd te laten participeren en bieden we de gelegenheid om vrijwilligerswerk te doen binnen Figulus Welzijn. We proberen de activiteiten te laten draaien met de vrijwillige inzet van de jeugd.

Sparren

Wij staan voor je klaar. Je staat nooit alleen!!
Problemen op school, problemen met je vrienden, problemen thuis, scheiding van je ouders, etc.
Allemaal zaken waar jij over kan gaan piekeren en die je enorm dwars kunnen gaan zitten.
Zit je niet lekker in je vel of heb je soms gewoon even de behoefte om te sparren over zaken die je bezig houden?!
Neem gerust contact op!

 

 

Yoran Boland

Yoran Boland

y.boland@figulus-welzijn.nl

WhattsApp 06-28346642

Jolien Stronks

Jolien Stronks

Mees van Schaik

Mees van Schaik

m.vanschaik@figulus-welzijn.nl

WhattsApp 06-23179188

Insta: @figulusdinxperlo

 

Jongerenwerk Aalten

t/m 12 jaar

Voor de jeugd tot en met 12 jaar wordt in samenwerking met de kinderraad/Naschoolse Activiteiten Raad diverse activiteiten opgezet. Eén keer per zes weken wordt gebrainstormd over de sport- en cultuurcarrousel. Hierbij kun je denken aan een kookworkshop, dansen, vissen, creatief bezig zijn of lekker voetballen. De culturele activiteiten vinden iedere eerste en derde woensdag van de maand plaats.

Vanaf dit schooljaar is het jongerenwerk ook meer aanwezig op de basisscholen. Op een laagdrempelige manier maken de leerlingen in groep 8 kennis met de jongerenwerkers, zodat zij hen in de toekomst weten te vinden.


vanaf 12 jaar

voor jongeren vanaf groep 8 is iedere week op woensdag en donderdag van 14:00 tot 17:00 inloop in het jongerenhuis (Ludgerstraat 66). Iedere eerste donderdag van de maand is het jongerenhuis geopend tot 20:00 uur en koken en eten we samen. Tijdens de inloop worden activiteiten georganiseerd, maar is ook tijd voor spelletjes, gamen, bakken en natuurlijk chillen.

 

Jongerenwerkers zijn waar jongeren ook zijn: op school, bij activiteiten en evenementen en op straat. Iedere week zijn de jongerenwerkers aanwezig op Schaersvoorde. Hier worden verschillende activiteiten gedaan. Een potje FIFA in de pauze, een WK-poule of een rozenactie tijdens Valentijnsdag.

Ook worden regelmatig buitenschoolse activiteiten voor jongeren in Aalten georganiseerd; een pannavoetbaltoernooi, capture the flag in het bos, een groot ruilspel, Sjoksfestival Junior, meidenwerk en meer!

Wanneer jongeren in Aalten hulp of ondersteuning nodig hebben bij een leuk idee of initiatief, kunnen zij ook bij ons terecht. Voor ideeën over hoe Aalten aantrekkelijker wordt voor jeugd, een activiteit voor jongeren of een ander initiatief staan we altijd open.

Binnen de gemeente Aalten bevinden zich enkele Jongerencentra. Wij ondersteunen hen bij hun (hulp) vragen. Voor meer informatie over de diverse activiteiten van de jongerencentra, kunt u kijken op de sociale media van JC Atlantic (De Haart) en ’t Centrum (Bredevoort).

 

 

Jongerenwerk Dinxperlo

Voor jeugdigen in Dinxperlo zijn er verschillende mogelijkheden om deel te nemen aan georganiseerde activiteiten, elkaar te ontmoeten of zich in te zetten voor andere jeugdigen, activiteiten en senioren.

10-14 jaar

We kijken samen met de jeugdigen om voor deze doelgroep een passend aanbod vanuit de jongeren zelf op te zetten. We willen hierbij inzetten op talent. Bijv. ondersteunen bij activiteiten in het dorp en samen nieuwe initiatieven ontwikkelen.

Er is een vaste inloopplek waar deze doelgroep terecht kan op iedere dinsdagmiddag van 14.00 – 17.00 uur om elkaar gezellig te ontmoeten. De inloop (de Zolder) is op de bovenverdieping van het Kerkelijk Centrum.

14-18 jaar

Vanuit Figulus Welzijn ondersteunen we de initiatieven van deze doelgroep waar nodig. We bezoeken deze jongeren in hun eigen leefomgeving. Wij willen graag meedenken, ondersteunen en nieuwe trends en ideeën samen oppakken.

Daarnaast willen we het talent dat de jeugdigen hebben zoveel als het kan inzetten om activiteiten in Dinxperlo samen op te pakken. Voorbeelden hiervan zijn dat jeugdigen met senioren in een rolstoel de 4-daagse lopen en zich inzetten bij een Kerstmarkt of intocht van Sinterklaas.