Hulpmiddelenpool

 

Bent u niet zo mobiel en wilt u er alleen of samen even op uit?

De gemeente heeft een hulpmiddelenpool; Voor als u af en toe een scootmobiel nodig heeft of een eindje wil fietsen met iemand op de duo-fiets. Ook voor een wandelingetje met iemand zijn er een aantal rolstoelen beschikbaar.

Voor incidenteel gebruik dus en u betaalt daar geen bijdrage voor.

In de hulpmiddelenpool staan 5 scootmobielen (12/13 km per uur), 4 duo-fietsen en een aantal rolstoelen. Voor het reserveren van een vervoermiddel uit de hulpmiddelenpool neemt u contact op met Figulus Welzijn. 

Aalten:        De Ahof, Postraat 9,             tel.;0543-473993

Dinxperlo:  Kulturhus, Terborgseweg 3,  tel.;0315-655282

 

Duo fietsen: de duo-fietsen staan op 4 verschillende locatie’s: Aalten: Bij 3 locatie’s van Marga Klompe: Beth San, Hoge Veld en Stegemanhof. Dinxperlo: Bij Figulus, bij het Kulturhus.

Belangrijk: Om verkeersveilig gebruik te maken van een scootmobiel, kan het noodzakelijk zijn eerst een proefles van een ergotherapeut te volgen. Figulus Welzijn kan u hier informatie over geven.

Voor hoe lang te leen:

Scootmobiel: Voor kort gebruik, maximaal 2/3 weken. Voor iedereen. Voor langdurig gebruik (max. 3 maand) ter overbrugging  als u moet wachten op een scootmobiel vanuit de WMO.

Duo-fiets: Voor een dagdeel of dag. En voor uitzonderingen in overleg. De Duo-fiets kan bij de locatie zelf gereserveerd worden. Op basis van beschikbaarheid.

Wanneer: Van maandag t/m vrijdag bij Figulus te reserveren en bij de locatie’s van Marga Klompe van maandag t/m zondag.

 

Anneke Visser

Anneke Visser

Sociaal werker, ouderenwerk